O-I ontwerpt onderscheidende 33cl fles die het unieke karakter van craft brewer Jopen weerspiegelt

O-I ontwerpt onderscheidende 33cl fles die het unieke karakter van craft brewer Jopen weerspiegelt

Nederland – Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, ontwierp samen met craft bierbrouwerij Jopen een onderscheidende 33cl bierfles.

Met een eigen flesontwerp wil Jopen zich verder onderscheiden op de nog steeds groeiende markt van craft beer. Jopen Mooie Nel IPA is het eerste Jopen-bier dat een nieuwe look krijgt. 

"We zijn er trots op de eerste Nederlandse craft brewer te zijn met een eigen, unieke fles,” zegt Lydian Zoetman, commercieel directeur bij Jopen. “O-I heeft de tegenstelling tussen het historische en moderne karakter van Jopen perfect vertaald naar het design van de nieuwe fles. Jopen is ontstaan uit de rijke brouwhistorie van Haarlem. Een deel van de receptuur van onze bieren is gebaseerd op oude Haarlemse recepten. Daarnaast creëren we ook originele craft bieren naar innovatieve recepten. We experimenteren met bierstijlen en verrassende ingrediënten. Jopen stond aan de wieg van de craft beer-revolutie en daagt de traditionele bierwereld al jaren uit met nieuwe biersoorten met rijke smaken. Onze grootste uitdaging was een fles te ontwerpen die zowel de historische als de moderne kant van ons merk weerspiegelt."

Steven Klencke, Container Designer bij O-I: "O-I was vanaf het begin nauw betrokken bij het designproces. De vormgeving van de 33cl fles is geïnspireerd op historische houten vaten waarnaar het merk verwijst. We hebben dat gegeven in een modern jasje gestoken en verder ook Haarlem en Holland als embossing in de flessenhals verwerkt. Het resultaat is een opvallende, eigentijdse fles."

Christophe Desort, Account Manager Beer, Spirits & Wine Packaging bij Owens-Illinois: "We helpen kleinere ambachtelijke brouwers graag om zichzelf sterker te positioneren op de steeds groter wordende markt van craft beer. Deze craft bieren ontlenen hun unieke karakter aan een uitgebreid smakenpallet en authentiek merkverhaal, maar vaak ook aan hun beperktere beschikbaarheid. Een opvallende of originele fles kan deze unieke kenmerken verder benadrukken."

 

 

---

 

Over Jopen
Jopen is ontstaan vanuit een gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat. Kijk voor meer informatie op: www.jopenbier.nl.

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.